Azotan wapnia + Mg + schelatowane mikroelementy

Opis

Calitech jest skoncentrowanym roztworem zawierającym azotan wapnia, specjalnie sformułowanym do zapobiegania i korygowania fizjologicznych chorób spowodowanych niedoborem wapnia lub jego niedostateczną absorpcją.

Korzyści

  • Połączenie azotu z wapniem poprawia pobieranie i mobilność wapnia w roślinie. Calitech jest również wzbogacony w magnez (Mg) i schelatowane mikroelementy, które uzupełniają perfekcyjnie kompozycję nawozu.
  • Z powodu niskiej mobilności wapnia w roślinie, szczególnie w trakcie upałów i suszy, Calitech jest rekomendowany do dolistnej i/lub doglebowej aplikacji pod wszystkie uprawy rolnicze i ogrodnicze.
  • Calitech zapobiega i koryguje choroby fizjologiczne powodowane przez niedobór wapnia: suchą zgniliznę wierzchołkową pomidorów i papryki, tip burn sałaty i kapusty, gorzką plamistość podskórną jabłek i inne.
  • Ogranicza pękanie owoców czereśni. Poprzez korygowanie niedoborów, Calitech poprawia plon jak również jakość warzyw i owoców, zapewniając im lepsze zdolności przechowalnicze.

Skład

Składnik Zawartość (% w/w) Forma
Azot (N) łącznie 160 g/l (10%) 100% w formie azotanu (NO3)
Wapń (CaO) 240 g/l (15%) rozpuszczalny w wodzie
Magnez (MgO) 32 g/l (2,0%) rozpuszczalny w wodzie
Bor (B) 0,80 g/l (0,05%) rozpuszczalny w wodzie
Miedź (Cu) 0,64 g/l (0,04%) schelatowany EDTA, rozpuszczalny w wodzie
Żelazo (Fe) 0,80 g/l (0,05%) schelatowany EDTA, rozpuszczalny w wodzie
Mangan (Mn) 1,60 g/l (0,10%) schelatowany EDTA, rozpuszczalny w wodzie
Cynk (Zn) 0,32 g/l (0,02%) schelatowany EDTA, rozpuszczalny w wodzie
Molibden (Mo) 0,016 g/l (0,001%) rozpuszczalny w wodzie

Właściwości fizykochemiczne

• Postać : płynna
• Barwa : ciemno-zielona
• Gęstość : 1,6
• pH : 4,8
• NAWÓZ WE

 

Aplikacja Doglebowa

Uprawa Zalecenia Aplikacja
Wszystkie uprawy 6-10 L/ha/aplikację co 10-12 dni

Aplikacja Dolistna

Uprawa Zalecenia Aplikacja
Jabłonie – Grusze 5-7 x 4-5 L/ha co 8-10 dni od fazy końca opadania płatków kwiatowych
Drzewa pestkowe 2-3 x 4-5 L/ha co 8-10 dni od początku fazy zawiązywania owoców
Pomidor – Ogórek 4-5 L/ha/aplikację co 10 dni od zawiązania pierwszych owoców
Truskawki 4-5 L/ha/aplikację co 10-12 dni w momencie pojawienia się pierwszych białych owoców
Sałata 2-3 x 3-4 L/ha co 8-10 dni, od kiedy ulistnienie jest wystarczająco rozwinięte. Ostatni zabieg 10 dni przed zbiorem
Kapustne 2-3 x 3-4 L/ha co 8-10 dni od początku formowania główek
Ziemniak 2-3 x 5 L/ha co 8-10 dni po zakończeniu tuberyzacji
Pozostałe uprawy 3-5 L/ha/aplikację od kiedy ulistnienie jest wystarczająco rozwinięte lub na początku przyrostu masy

Aplikacja dolistna pod osłonami

Uprawa Zalecenia Aplikacja
Pomidor – Ogórek – Sałata – Inne 0,3-0,5% Ilość wody 500-1000 L/ha
1

Rozwijajmy się razem.

Pomagamy przyspieszyć zieloną transformację. Oferujemy szeroką wiedzę lokalną i globalną pomoc techniczną.

"*" oznacza pola wymagane

Nazwa:*

Jak pomagamy:

Dzięki rozwiązaniom biologicznym opracowanym w celu zaspokojenia potrzeb upraw od nasion do półki sklepowej.

Według kategorii produktów

Bionawożenie w rolnictwie

Biokontrola w rolnictwie

Adiuwanty i korektory rolnicze

Według potrzeb hodowcy

Ulepszanie aplikacji gleby, wody i produktów

Lepsza jakość upraw

Zintegrowane zarządzanie chorobami

Zintegrowane zarządzanie szkodnikami

Minimalizowanie stresu abiotycznego

Stymulacja naturalnego cyklu roślin

Zrównoważone odżywianie roślin