ArmoniKa-fosfor-potas

Opis

ArmoniKa to płynny nawóz PK (fosfor i potas) zgodny z normą CE, oparty na fosforze (P) w formie fosforanowej i potasie (K), wszystkie o wysokim stężeniu, całkowicie rozpuszczalne w wodzie i przyswajalne przez rośliny.

Korzyści

Fosfor:
• Aktywuje wczesny i szybki rozwój roślin
• Pobudza rozwój systemu korzeniowego, lepsze
pobieranie wody z roztworu glebowego i zawartych
w niej składników pokarmowych, również po
wznowieniu wegetacji
• Zastosowana formulacja fosforu dostarcza roślinom
większej ilości energii niezbędnej do ich rozwoju,
nawet w warunkach stresowych, jak np. niskie
temperatury, nadmierne, okresowe opady deszczu
• Proces produkcji nawozu pozwolił na połączenie
znacznej dawki fosforu z bardzo dużą ilością potasu

Potas:
• Lepsza odporność na stres abiotyczny (wahania
temperatur, efektywne działanie aparatów
szparkowych roślin)
• Poprawa aktywności procesu fotosyntezy, a tym
samym wzrost plonu i jego jakości
• Wyjątkowa formulacja sprawia, że potas jest bardzo
łatwo przyswajalny i transportowany w roślinie
zapobiegając i/lub korygując niedobory potasu w
każdej uprawie.

Skład

Składnik pokarmowy Zawartość
Fosfor (P2O5),
rozpuszczalny w wodzie
425 g/l (25% p/p)
Potas (K2O),
rozpuszczalny w wodzie
544 g/l (32% p/p)

ZOBACZ VIDEO

 

Uprawa Zalecenia Aplikacja
Wszystkie uprawy 5-10 l/ha Krótko przed siewem lub tuż po wschodach roślin
Zboża 4-5 l/ha Początek krzewienia do 1-2 kolanka
Kukurydza 4-5 l/ha Faza 4-12 liści właściwych
Rzepak 4-5 l/ha Jesienią przy dobrym ulistnieniu rzepaku, jednak nie później niż przed zatrzymaniem wegetacji / Po wznowieniu wegetacji do fazy wydłużania pędu
Ziemniak 3-5 x 4-5 l/ha Od fazy 10-15 cm wysokości nie później niż przed kwitnieniem
Burak 4-5 l/ha Faza 4-6 liści do zwarcia międzyrzędzi
Słonecznik 4-5 l/ha Faza 5-6 liści
Strączkowe 3 l/ha Od fazy 10-15 cm wysokości (3-5 liści) do fazy pierwszych widocznych strąków
Lucerna 3 l/ha Przed kwitnieniem
Jabłoń, grusza 3 x 4-5 l/ha W 6-tym, 4-tym i 2-gim tygodniu przed zbiorami / Po pierwszym zbiorze (w przypadku kolejnego zbioru)
Winorośl 2-3 x 4-5 l/ha Przed kwitnieniem
Owoce miękkie 2-3 x 4-5 l/ha Od początku wykształcania pierwszych owoców
Szpinak 2 x 3 l/ha Od fazy wykształconych liści w odstępach co 7-10 dni
Melon, dynia 3 x 4-5 l/ha Od zakończenia kwitnienia do końca tworzenia owocu
Pomidor 3 x 4-5 l/ha Przed kwitnieniem, po kwitnieniu co 10-15 dni
Ogórek 3 x 4-5 l/ha Przed fazą pierwszych kwiatków, następnie co 10-15 dni
Por 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy 3-4 liści do końca wzrostu co 10-15 dni
Cebula 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy wykształconych liści w odstępach co 10-15 dni
Marchew 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy wykształconych liści do 3-4 tygodni przed zbiorem
1

Rozwijajmy się razem.

Pomagamy przyspieszyć zieloną transformację. Oferujemy szeroką wiedzę lokalną i globalną pomoc techniczną.

"*" oznacza pola wymagane

Nazwa:*

Jak pomagamy:

Dzięki rozwiązaniom biologicznym opracowanym w celu zaspokojenia potrzeb upraw od nasion do półki sklepowej.

Według kategorii produktów

Bionawożenie w rolnictwie

Biokontrola w rolnictwie

Adiuwanty i korektory rolnicze

Według potrzeb hodowcy

Ulepszanie aplikacji gleby, wody i produktów

Lepsza jakość upraw

Zintegrowane zarządzanie chorobami

Zintegrowane zarządzanie szkodnikami

Minimalizowanie stresu abiotycznego

Stymulacja naturalnego cyklu roślin

Zrównoważone odżywianie roślin