Delfan Plus

24% wolnych aminokwasów

Forma azotu organicznego z Delfanu Plus jest szybko dostępna dla liści i korzeni rośliny. Po aplikacji, proces przemiany azotu mineralnego pobranego z gleby w aminokwasy i w białko jest znacznie przyspieszony.
Azot organiczny zawarty w Delfanie Plus łatwo przenika przez liście i może zostać bezpośrednio użyty przez rośliny w procesie syntezy białek i innych cząsteczek niezbędnych dla zapewnienia właściwego funkcjonowania rośliny, nawet w warunkach stresu.
Delfan Plus szybko wzmacnia wzrost rośliny i jej rozwój w każdej fazie i w każdych warunkach.

Delfan Plus to płynny produkt aminokwasowy, otrzymywany w wyniku hydrolizy kwasowej produktów pochodzenia zwierzęcego.
Proces ten zapewnia rozwiązanie bogate w azot organiczny.

Azot organiczny zawarty w wolnych aminokwasach jest szybko wchłaniany przez liście i korzenie.
Roślina ma do dyspozycji gotowe aminokwasy, co pozwala uniknąć energochłonnego i czasochłonnego przekształcania azotu glebowego w aminokwasy.
Organiczny azot zawarty w Delfan Plus jest integrowany bezpośrednio w końcowej fazie syntezy białek.

Zobacz film na YouTube

Skład

  • Azot organiczny ogółem: 108 g/l (9% w/w)
  • 100% rozpuszczalny w wodzie
  • Wolne aminokwasy: 288 g/l (24% w/w)
Aminokwas Zawartość (% w/w)
Kwas asparaginowy 0,46%
Kwas glutaminowy 13,50%
Seryna 0,21%
Histydyna 0,04%
Glicyna 4,16%
Treonina 0,04%
Alanina 1,71%
Arginina 0,11%
Tyrozyna 0,47%
Walina 0,09%
Metionina 0,06%
Fenyloalanina 0,24%
Izoleucyna 0,28%
Leucyna 0,29%
Lizyna 0,23%
Prolina 1,36%
Uprawa Zalecenia Aplikacja
Buraki 2-3 x 1-2 l/ha od fazy 4-6 liści do zwarcia miedzyrzędzi, co 7-15 dni.
Zboża 3 x 1-2l /ha pomiędzy krzewieniem a początkiem strzelania w źdźbło, w fazie 1-2 kolanka oraz w fazie pojawiania się liścia flagowego.
Kukurydza 2-4 l/ha w fazie 4-8 liści.
Rzepak 2 x 1-2 l/ha w fazie rozety i przed kwitnieniem.
Ziemniak 4-5 x 2-3 l/ha od wysokości łętów 15-20 cm co 10-15 dni.
Truskawka 2-3 x 2-3 l/ha w fazie zielonego pąka kwiatowego, opadania płatków okwiatu oraz w fazie białego owocu.
Owoce miękkie 2-3 x 2 l/ha przed kwitnieniem i w fazie zawiązywania owoców.
Kapusta
Por
Marchew
2-3 x 1-2 l/ha po pojawienia się wystarczającego ulistnienia, odstępach co 15 dni.
Cebula-czosnek 4-5 x 1-2 l/ha od 4-12 liści do momentu do początku zasychania liści.
Pomidor
Papryka
Ogórek
(uprawy polowe)
3 x 1-2 l/ha od fazy 6 liści co 10-15 dni, przy pierwszym zawiązywaniu owoców, w trakcie zbiorów.
Sałata
Szpinak
(uprawy polowe)
1-2 l/ha po pojawieniu się wystarczającego ulistnienia.
Drzewa owocowe 2 x 1-2 l/ha przed kwitnieniem, po opadnięciu płatków okwiatu do zbioru co 15 dni.
Rośliny ozdobne -szkółki 1-2 l/ha/ aplikację po pojawieniu się wystarczającego ulistnienia, zachować odstęp 10-15 dni.
Inne uprawy 2-3 l/ha/ aplikację gdy liście są wystarczająco rozwinięte, zachować odstęp 10-15 dni.

Rozwijajmy się razem.

Pomagamy przyspieszyć zieloną transformację. Oferujemy szeroką wiedzę lokalną i globalną pomoc techniczną.

"*" oznacza pola wymagane

Nazwa:*

Jak pomagamy:

Dzięki rozwiązaniom biologicznym opracowanym w celu zaspokojenia potrzeb upraw od nasion do półki sklepowej.

Według kategorii produktów

Bionawożenie w rolnictwie

Biokontrola w rolnictwie

Adiuwanty i korektory rolnicze

Według potrzeb hodowcy

Ulepszanie aplikacji gleby, wody i produktów

Lepsza jakość upraw

Zintegrowane zarządzanie chorobami

Zintegrowane zarządzanie szkodnikami

Minimalizowanie stresu abiotycznego

Stymulacja naturalnego cyklu roślin

Zrównoważone odżywianie roślin