Amifol K

Potas + aminokwasy

Poprawia rozmiar owoców i warzyw
Poprawia jakość zbiorów: zawartość cukrów, smak
Poprawia wybarwienie oraz wyrównanie kolorytu
Polepsza przechowywanie i trwałość w obrocie handlowym
Zwiększa tolerancje na stres
Podnosi plon

Amifol K to specjalny rozwór potasu z aminokwasami do stosowania w aplikacji dolistnej i doglebowej. Amifol K jest polecany do uzupełnienia standardowego nawożenia potasowego, aby wspomóc dojrzewanie, budowanie plonu oraz poprawić jego jakość.
Aminokwasy z Amifolu K działają antystersowo oraz promują wzrost, zapylanie i zawiązywanie owoców.

Skład

Składnik pokarmowy Zawartość
wolne aminokwasy 7,5 g/l
potas K2O 465 g/l

 

Uprawa Zalecenia Aplikacja
pomidor,

papryka

3-5 x 2 l/ha

2x4l/ha

3-5 x 2 L/ha w trakcie wzrostu owoców, co 10-15 dni.
2x 4l/ha co 7 dni pod koniec wegetacji dla lepszego wybarwienia
kapustne: kapusta, brokuł, kalafior 3×4-5 l/ha  od momentu uformowania głowy/róży co 15 dni
marchew, seler 3×3 l/ha w trakcie intensywnego przyrostu masy korzenia, co 15 dni
cebula, czosnek 4-6 x 2-3 l/ha od fazy intensywnego przyrostu bulwy do początku
zasychania szczypioru

Rozwijajmy się razem.

Pomagamy przyspieszyć zieloną transformację. Oferujemy szeroką wiedzę lokalną i globalną pomoc techniczną.

"*" oznacza pola wymagane

Nazwa:*

Jak pomagamy:

Dzięki rozwiązaniom biologicznym opracowanym w celu zaspokojenia potrzeb upraw od nasion do półki sklepowej.

Według kategorii produktów

Bionawożenie w rolnictwie

Biokontrola w rolnictwie

Adiuwanty i korektory rolnicze

Według potrzeb hodowcy

Ulepszanie aplikacji gleby, wody i produktów

Lepsza jakość upraw

Zintegrowane zarządzanie chorobami

Zintegrowane zarządzanie szkodnikami

Minimalizowanie stresu abiotycznego

Stymulacja naturalnego cyklu roślin

Zrównoważone odżywianie roślin