24% wolnych aminokwasów

Opis

Magnitech to skoncentrowany roztwór azotanu magnezu stworzony w celu zapobiegania i uzupełniania
niedoborów magnezu.

Korzyści

Połączenie Magnezu z azotanem poprawia asymilację
i mobilność magnezu w roślinie. Magnitech jest
ponadto wzbogacony w schelatowane
mikroelementy, które maksymalizują formułę.
Magnez (Mg), przez swoją pozycję w samym centrum
molekuły chlorofilowej, stanowi główny element
procesu fotosyntezy i jej skuteczności.
Fotosynteza stanowi siłę napędową każdej rośliny.
Zapewnia jej wzrost, rozwój i reprodukcję. Magnitech
opracowano specjalnie pod kątem zapobiegania i
zmniejszania niedoborów magnezu, który występuje
głównie w okresach wilgotnej i chłodnej pogody z
niska intensywnością światła. Niedobór magnezu
wywołuje żółknięciem liści oraz prowadzi do niższej
skuteczności fotosyntezy, co w znacznym stopniu
zmniejsza plon. W poważnych przypadkach
obserwacje wskazują na wcześniejszą utratę starszych liści i owoców.

Skład

 

 

Właściwości fizykochemiczne
• Postać : Mikrogranula
• Barwa : Ciemnoczerwony
• Rozpuszczalność: 60 g/l
• Gęstość : 0,5
• pH (1% solution): 8,5
• Stabilność frakcji schelatowanej pH 3-11

Aplikacja Doglebowa
Wszystkie uprawy 5-10 l/ha Krótko przed siewem lub tuż po wschodach roślin
ArmoniKa Aplikacja Dolistna
Zboża 4-5 l/ha Początek krzewienia do 1-2 kolanka
Kukurydza 4-5 l/ha Faza 4-12 liści właściwych
Rzepak 4-5 l/ha
4-5 l/ha
Jesienią przy dobrym ulistnieniu rzepaku, jednak nie
później niż przed zatrzymaniem wegetacji
Po wznowieniu wegetacji do fazy wydłużania pędu
Ziemniak 3-5 x 4-5 l/ha Od fazy 10-15 cm wysokości nie później niż przed
kwitnieniem
Burak 4-5 l/ha Faza 4-6 liści do zwarcia międzyrzędzi
Słonecznik 4-5 l/ha Faza 5-6 liści
Strączkowe 3 l/ha Od fazy 10-15 cm wysokości (3-5 liści) do fazy pierwszych
widocznych strąków
Lucerna 3 l/ha Przed kwitnieniem
Jabłoń, grusza
3 x 4-5 l/ha
4-5 l/ha
W 6-tym, 4-tym i 2-gim tygodniu przed zbiorami
Po pierwszym zbiorze (w przypadku kolejnego zbioru)
Winorośl 2-3 x 4-5 l/ha Przed kwitnieniem
Owoce miękkie 2-3 x 4-5 l/ha Od początku wykształcania pierwszych owoców
Szpinak 2 x 3 l/ha Od fazy wykształconych liści w odstępach co 7-10 dni
Melon, dynia 3 x 4-5 l/ha Od zakończenia kwitnienia do końca tworzenia owocu
Pomidor 3 x 4-5 l/ha Przed kwitnieniem, po kwitnieniu co 10-15 dni
Ogórek 3 x 4-5 l/ha Przed fazą pierwszych kwiatków, następnie co 10-15 dni
Por 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy 3-4 liści do końca wzrostu co 10-15 dni
Cebula 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy wykształconych liści w odstępach co 10-15 dni
Marchew 2-3 x 4-5 l/ha Od fazy wykształconych liśc do 3-4 tygodni przed zbiorem
Kompatybilnoność
Nawóz można łączyć z większością innych nawozów dolistnych. W przypadku łącznego stosowania z
innymi produktami zaleca się wykonanie próby mieszania w niewielkim pojemniku zachowując
proporcje produktów i wody w przeliczeniu na hektar. Nie zaleca się mieszania więcej niż dwóch
produktów.
Najlepszy efekt oprysku uzyskuje się po wykonaniu zabiegu na suche liście. Oprysk wykonać nie później
niż 3-4 godziny przed spodziewanym deszczem.
Minimalna ilość wody do zabiegu 150 – 200 l/ha. Nie stosować poniżej 5°C. Należy zachować odstęp 10-15 dni pomiędzy kolejnymi
zabiegami preparatem.

1

Rozwijajmy się razem.

Pomagamy przyspieszyć zieloną transformację. Oferujemy szeroką wiedzę lokalną i globalną pomoc techniczną.

"*" oznacza pola wymagane

Nazwa:*

Jak pomagamy:

Dzięki rozwiązaniom biologicznym opracowanym w celu zaspokojenia potrzeb upraw od nasion do półki sklepowej.

Według kategorii produktów

Bionawożenie w rolnictwie

Biokontrola w rolnictwie

Adiuwanty i korektory rolnicze

Według potrzeb hodowcy

Ulepszanie aplikacji gleby, wody i produktów

Lepsza jakość upraw

Zintegrowane zarządzanie chorobami

Zintegrowane zarządzanie szkodnikami

Minimalizowanie stresu abiotycznego

Stymulacja naturalnego cyklu roślin

Zrównoważone odżywianie roślin